Zeróweczka szkolna

Dziennik elektroniczny

Librus 

Nasza szkoła na Facebook

Kalendarz roku szkolnego

 Kalendarz roku szkolnego 
Otwórz Panel

Na dzisiejszych zajęciach dzieci poznały etapy procesu wytwarzania chleba m.in. dzięki wartościowej publikacji autorstwa Françoise Laurent.

Dowiedziały się, jakie rodzaje pieczywa można kupić w innych krajach europejskich. Wraz z ciekawską owcą Mimi odwiedziły jedną z paryskich piekarni i wiedzą już doskonale, jakie specjały są ulubionymi wypiekami Francuzów.

Wykonaliśmy z masy solnej francuskie rogaliki (croissant), bułeczki (petit pain) oraz bagietki (baguette). Następnie dzieci bawiły się w piekarnię. Sprzedawały i kupowały swoje produkty i dokonywały obliczeń na materiale konkretnym 😀💶💰

Wzbogaciły zasób słownictwa o zwroty grzecznościowe oraz o nazwy kilku produktów spożywczych w j. francuskim.

 

Nasza szkoła 360°

360 0421 Stitch XHC 1600x800 800x400
 

Nasza szkoła 360O

Zdjęcia 360o.

Prace naszych uczniów

prace uczniw
 

Prace naszych uczniów

Zobacz galerię prac naszych uczniów na Facebooku.